Parbrize Galati. Parbrize auto Galati, parbrize Pilkington
Parbrize Targu Mures.Parbrize auto Targu Mures, parbrize Pilkington
Parbrize Pitesti.Parbrize auto Pitesti, parbrize Pilkington
Tip parbriz la oferta Reducere*
* Campanii de pret ablicabile in functie de stoc si politicile comerciale locale. Vezi orasele promotiei.se accepta plata cu card

se accepta plata cu Card Avantaj
ANPC
Pilkington Symbol
  • constatari casco 2016
  • casco star
  • stergatoare parbriz pilkington
  • siguranta

Trico - peste 100 de ani de experienta de la brevetarea inventiei mecanismului automat al stergatorului de parbriz.

18 Jan 2018

┼×terg─âtorul de parbriz este un dispozitiv folosit pentru a elimina apa de ploaie, resturile sau impurit─â┼úile de pe parbriz. Un ┼čterg─âtor const─â dintr-un bra┼ú pivotant la un cap─ât cu o lam─â de cauciuc lung─â ata┼čat─â la cel─âlalt cap─ât. Lama se mi┼čc─â înainte ┼či înapoi pe parbriz, împingând apa de pe suprafa┼úa sa, cu o vitez─â pe care o regleaz─â conduc─âtorul vehiculului. 
Cele mai multe automobile folosesc dou─â ┼čterg─âtoare a┼čezate radial ┼či sincronizate, pe când vehiculele comerciale utilizeaz─â una sau mai multe ┼čterg─âtoare de tip pantograf.
Primul ┼čterg─âtor de parbriz opera┼úional a fost inventat de Mary Anderson în anul 1903. ┼×terg─âtorul era operat printr-un levier din interiorul unui vehicul. În acela┼či an, inventatorul irlandez James Henry Apjohn a patentat o metod─â de ┼čtergere a parbrizului cu ajutorul a dou─â perii ce se mutau în sus ┼či în jos.
John R. Oshei (1886-1968) pune bazele Corpora┼úiei Tri-Continental în anul 1917 ( compania – TRICO a zilelor noastre) . Aceast─â companie a introdus primul ┼čterg─âtor de parbriz Rain Rubber (Cauciuc de ploaie) pentru fante, parbrizul în dou─â piese g─âsit pe multe automobile la acea vreme. În prezent, Trico Products este unul dintre cei mai importan┼úi produc─âtori mondiali de ┼čterg─âtoare de parbrize, sisteme de ┼čterg─âtoare ┼či rezerve. Inventatorul William M. Folberth a aplicat pentru un brevet pentru un dispozitiv automat de ┼čtergere a parbrizelor în 1919, care i-a fost acordat în 1922. Acesta a fost primul mecanism automat. Compania Trico a stabilit mai târziu un litigiu cu Folberth ┼či a achizi┼úionat compania lui Folberth. Sistemul automat a devenit rapid un echipament standard pe automobile. La sfâr┼čitul anilor 1950, existau ┼čterg─âtoare de parbriz automate pe toate vehiculele moderne. ┼×terg─âtoarele func┼úionau în mod automat, trecând de dou─â sau de trei ori pe parbriz atunci când butonul de func┼úionare era ap─âsat. Ast─âzi ┼čterg─âtoarele se bazeaz─â pe acela┼či principiu de func┼úionare, dar un cronometru electronic este folosit pentru a porni ┼či opri ┼čterg─âtoarele la un anumit interval de timp.
În anul 1970 au fost puse în aplicare pentru prima dat─â ┼čterg─âtoarele de faruri ┼či cele plasate în spatele automobilului. Primele modele de ┼čterg─âtoare de parbriz cu senzor de ploaie au ap─ârut pe la sfâr┼čitul secolului XX. ┼×terg─âtoarele conectate la un rezervor cu lichid pentru sp─âlare a parbrizului au ap─ârut în jurul anului 1931 ┼či au fost dezvoltate de un ┼čofer de curse uruguayan ┼či mecanic auto care se numea Hector Suppici Sedes.
Aproape toate autovehiculele, inclusiv trenuri, ambarca┼úiuni ┼či unele aeronave sunt dotate cu astfel de dispozitive, care au devenit o cerin┼ú─â legal─â.

Sursa - http://www.agerpres.ro/ - AGERPRES / (Documentare, editor: Marina B─âdulescu).

Pilkington recomanda stergatoarele auto premium produse de TRICO-UK, fiind unic importator in Romania.

Pilkington Automotive Romania prin reteaua nationala de centre de parbrize in toate cele 25 locatii pune la dispozitia clientilor sai, gama de stergatoare auto produse de TRICO,  binecunoscutul producator de stergatoare auto, ansamble si subansamble ale sistemului de spalare al parbrizelor auto cu sediul central in Regatul Unit al Marii Britanii, cu linie de productie in Mexic.TRICO are pana in prezent o experienta de peste 100 de ani in domeniul accesoriilor auto destinate geamurilor auto, calitatea acestora fiind Premium cu un cost de achizitie mult mai redus.

In Romania, Pilkington Automotive distribuie gama de stergatoare TRICO FLEX, gama care are in componenta sa pentru fiecare tip de stergator toate dispozitivele speciale de fixare pentru bratele de stergatoare specifice fiecarui model sau marca auto.

Recomandam la inlocuirea fiecarui parbriz Pilkington montajul stergatoarelor TRICO, in caz contrar prin folosinta unor stergatoare uzate si imbatranite se poate deterioara noul parbriz prin provocarea zgarieturilor fine ce produc in final o calitate a vizibilitatii prin parbriz total redusa.

 

Mai multe detalii privind, inlocuirea parbrizelor, lunetelor si geamurilor laterale precum si a disponibilitatii stergatoarelor TRICO specifice modelului de autoturism detinut pe :  

 

WWW.PARBRIZE.RO 

 

 

 

Pentru detalii, oferte de pret, si consiliere clienti

 

apelati numarul unic cu tarif normal -  *9900

 

sau pe email la adresa -   CallCenterPilkingto@ro.nsg.com.

 

Echipa Pilkington Romania.« ArticoleHome · Despre Noi · Am polita CASCO! · Produse · Parbrize Auto · Reteaua Pilkington · Parteneri · Contact
© 2019 Centru de Parbrize - Pilkington Automotive Romania SA. Toate drepturile sunt rezervate. Realizat de hostvision.ro.