Tip parbriz la oferta Reducere*
Parbriz Original Dacia Logan 1
Parbriz cu parasolar Daewoo Tico
Parbriz cu parasolar Daewoo Matiz
Parbriz Opel Astra F 91-97
Parbriz Astra G 98-2004
Parbriz cu parasolar albastru Ford Focus 1 98-
Parbriz cu parasolar gri VW Passat B6 2005-2010
* Campanii de pret ablicabile in functie de stoc si politicile comerciale locale. Vezi orasele promotiei.
Parbrize BUCURESTI FILARET. Parbrize auto Bucuresti. Parbrize Pilkington
Parbrize Pitesti.Parbrize auto Pitesti, parbrize Pilkington
Parbrize Galati. Parbrize auto Galati, parbrize Pilkingtonse accepta plata cu card

se accepta plata cu Card Avantaj
ANPC
Pilkington Symbol
  • constatari casco 2016
  • casco star
  • stergatoare parbriz pilkington
  • siguranta

Trico - peste 100 de ani de experienta de la brevetarea inventiei mecanismului automat al stergatorului de parbriz.

18 Jan 2018

Åžtergătorul de parbriz este un dispozitiv folosit pentru a elimina apa de ploaie, resturile sau impurităţile de pe parbriz. Un ÅŸtergător constă dintr-un braÅ£ pivotant la un capăt cu o lamă de cauciuc lungă ataÅŸată la celălalt capăt. Lama se miÅŸcă înainte ÅŸi înapoi pe parbriz, împingând apa de pe suprafaÅ£a sa, cu o viteză pe care o reglează conducătorul vehiculului. 
Cele mai multe automobile folosesc două ÅŸtergătoare aÅŸezate radial ÅŸi sincronizate, pe când vehiculele comerciale utilizează una sau mai multe ÅŸtergătoare de tip pantograf.
Primul ÅŸtergător de parbriz operaÅ£ional a fost inventat de Mary Anderson în anul 1903. Åžtergătorul era operat printr-un levier din interiorul unui vehicul. În acelaÅŸi an, inventatorul irlandez James Henry Apjohn a patentat o metodă de ÅŸtergere a parbrizului cu ajutorul a două perii ce se mutau în sus ÅŸi în jos.
John R. Oshei (1886-1968) pune bazele CorporaÅ£iei Tri-Continental în anul 1917 ( compania – TRICO a zilelor noastre) . Această companie a introdus primul ÅŸtergător de parbriz Rain Rubber (Cauciuc de ploaie) pentru fante, parbrizul în două piese găsit pe multe automobile la acea vreme. În prezent, Trico Products este unul dintre cei mai importanÅ£i producători mondiali de ÅŸtergătoare de parbrize, sisteme de ÅŸtergătoare ÅŸi rezerve. Inventatorul William M. Folberth a aplicat pentru un brevet pentru un dispozitiv automat de ÅŸtergere a parbrizelor în 1919, care i-a fost acordat în 1922. Acesta a fost primul mecanism automat. Compania Trico a stabilit mai târziu un litigiu cu Folberth ÅŸi a achiziÅ£ionat compania lui Folberth. Sistemul automat a devenit rapid un echipament standard pe automobile. La sfârÅŸitul anilor 1950, existau ÅŸtergătoare de parbriz automate pe toate vehiculele moderne. Åžtergătoarele funcÅ£ionau în mod automat, trecând de două sau de trei ori pe parbriz atunci când butonul de funcÅ£ionare era apăsat. Astăzi ÅŸtergătoarele se bazează pe acelaÅŸi principiu de funcÅ£ionare, dar un cronometru electronic este folosit pentru a porni ÅŸi opri ÅŸtergătoarele la un anumit interval de timp.
În anul 1970 au fost puse în aplicare pentru prima dată ÅŸtergătoarele de faruri ÅŸi cele plasate în spatele automobilului. Primele modele de ÅŸtergătoare de parbriz cu senzor de ploaie au apărut pe la sfârÅŸitul secolului XX. Åžtergătoarele conectate la un rezervor cu lichid pentru spălare a parbrizului au apărut în jurul anului 1931 ÅŸi au fost dezvoltate de un ÅŸofer de curse uruguayan ÅŸi mecanic auto care se numea Hector Suppici Sedes.
Aproape toate autovehiculele, inclusiv trenuri, ambarcaţiuni şi unele aeronave sunt dotate cu astfel de dispozitive, care au devenit o cerinţă legală.

Sursa - http://www.agerpres.ro/ - AGERPRES / (Documentare, editor: Marina Bădulescu).

Pilkington recomanda stergatoarele auto premium produse de TRICO-UK, fiind unic importator in Romania.

Pilkington Automotive Romania prin reteaua nationala de centre de parbrize in toate cele 25 locatii pune la dispozitia clientilor sai, gama de stergatoare auto produse de TRICO,  binecunoscutul producator de stergatoare auto, ansamble si subansamble ale sistemului de spalare al parbrizelor auto cu sediul central in Regatul Unit al Marii Britanii, cu linie de productie in Mexic.TRICO are pana in prezent o experienta de peste 100 de ani in domeniul accesoriilor auto destinate geamurilor auto, calitatea acestora fiind Premium cu un cost de achizitie mult mai redus.

In Romania, Pilkington Automotive distribuie gama de stergatoare TRICO FLEX, gama care are in componenta sa pentru fiecare tip de stergator toate dispozitivele speciale de fixare pentru bratele de stergatoare specifice fiecarui model sau marca auto.

Recomandam la inlocuirea fiecarui parbriz Pilkington montajul stergatoarelor TRICO, in caz contrar prin folosinta unor stergatoare uzate si imbatranite se poate deterioara noul parbriz prin provocarea zgarieturilor fine ce produc in final o calitate a vizibilitatii prin parbriz total redusa.

 

Mai multe detalii privind, inlocuirea parbrizelor, lunetelor si geamurilor laterale precum si a disponibilitatii stergatoarelor TRICO specifice modelului de autoturism detinut pe :  

 

WWW.PARBRIZE.RO 

 

 

 

Pentru detalii, oferte de pret, si consiliere clienti

 

apelati numarul unic cu tarif normal -  *9900

 

sau pe email la adresa -   CallCenterPilkingto@ro.nsg.com.

 

Echipa Pilkington Romania.« ArticoleHome · Despre Noi · Am polita CASCO! · Produse · Parbrize Auto · Reteaua Pilkington · Parteneri · Contact
© 2018 Centru de Parbrize - Pilkington Automotive Romania SA. Toate drepturile sunt rezervate. Realizat de hostvision.ro.
HostVision